Nuffnang Code

Thursday, October 24, 2013

KOREA again n again..."Winter Trip 2014"

Salam sume...:)

N Seoul Tower in Winter
Entry kali nie aku nk citer sikit tentang persiapan aku untuk trip next yr... yeayyy... Insyaallah kalau murah rezeki, umur panjang n diberikan kesihatan yang baik dptlah aku menjejakkan kaki sekali lagi ke South Korea untuk "Korea Winter Trip 2014" yahuuuuuuooo tk sbr rasenye nk merasai pengalaman winter kat sana..lagi bonus kalau ade salji turun...waaa ala2 drama Winter Sonata gitu...ee tk sbrnye.....untuk makluman,  ini merupakan winter trip pertama aku n aku tk pernah rase pun sebelum nie winter kat mane2 negara yang aku pernah lawati....last 3 yr mase bercuti kat europe pun time spring n mase g Korea dulu pun spring..so terpikir gak nk rase mcm mane sejuknye winter lagi2 kat Korea kan...dengar citer dari member2 yg pernah rase winter kat sane, die org kate kat korea nie sejuknye lain mcm ckit ..so be prepare la ngan pakaian yang sesuai yer...mengikut perkiraan hari sebelum aku terbang ke sana diam tk diam aku hanya ada lebih kurang 3 bulan je lagi untuk membuat persiapan dari segi flight tic, pakaian, tentative program, penginapan, ongkosnya dan lain2 lagi..
Insyaallah diharapkan perjalanan kali nie lebih mudah dengan berbekalkan pengalaman lalu yang masih fresh dan boleh diguna pakai untuk memastikan setiap aturan perjalanan berjalan lancar.

Kalau diikutkan tentatif program trip yg lalu, banyak gak aku spend time kat seoul nie...so kali ni aku fikir cukup sekadar 6h5m aku ngan BFF ke sane..itu pun rasenye lame gak tuh..tp tk per tentatif program tersebut telah ditambah baik dimane ada beberapa perubahan dari segi tempat yg nk pergi n tempat yg tk payah pergi...itupun disebabkan winter kan waktu siang lebih pendek dari waktu malam...so pergerakan agak terbatas di situ...

Oklah uloss nantikan kesinambungan entry ni dalam "Korea Winter Trip 2014"...Insyaallah aku akan kongsikan pengalaman yang aku alami untuk anda semua...."Sharing itu menarik bukan"....hihihi...

Annyonghasyeyo....Wasalam...:)

P/s: ermm...tk sabar pulak nk makan Sup Kimchi, Chicken Bulgogi n Bibimbap~~~nyum..nyum...:)

Credit Pic from : Korea Tourism Organization and Winter Sonata Wallpaper

8 comments:

  1. waa bestnyer...sya akan pergi winter nnti..hope dapat tgk salji turun...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..saya pun harap mcm tu gak...InsyaAllah kalau ade rezeki dpt rasa salji turun n main la salji tu puas2...doakan perjalanan kami selamat pergi dan pulang yer...:)

      salam..

      Delete
  2. Wau! Dah pergi ke? Sejuk sgt tak? Dpt tgk salji turun?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dh pg dh..dpt rase sehari je salji turun..hari2 lain dpt tgk salji yg dh ada kat tanah...sejuk memang sejuk...kalau time angin die dtg perhhg rase sejuk sampai ke tulang...still dlm proses nk wat entry pasal percutian ni..

      Delete
    2. Mesti tak sempat nak baca sblm sy pergi sana kan.. bleyh bg tips yg berguna utk sy? 10 hr je lg nk ke sana.

      Delete
    3. O yer ke.. best2...
      Tips simple:
      1-pastikan u bawa kelengkapan winter secukupnye spti winter coat, long john, glove, mafla, penutup telinga, pelembab bibir, lotion, snow cap n wool sock.
      2- tempat mknan halal banyak di iteawon.
      3- sana pukul 5 petang dh gelap.
      Yang lain sume same...cume bezanya cuace di sana je... u blh rujuk entry pasal korea yang pernah saya buat dulu dlm blog nie..mungkin blh tambah info utk u...harap dpt membantu....slmt bercuti...

      Delete
    4. Salam... Minta emelkan travel itinerary korea. mohdrazaliabdsamad@gmail.com
      Tq bro :)

      Delete
    5. Wasalam..cik blh dapatkan itinerary dari entry yang sy telah buat sebelum nie...blh rujuk setiap entry...terima kasih...:)

      Delete