Nuffnang Code

Monday, September 23, 2013

SINGAPORE Trip 2013

Salam..Hi sume...:)

Pada tanggal 7-8 Sept 2013 yang lalu, aku ngan my BFF (Shah) sekali lagi menjejakkan kaki ke Kota Singa selepas last trip kami ke sana pada sept 2012..rindu kowtt nk felok Singe mulut kuar air tuh...wakakak...
USS for 2nd time..:)
Tentatif perjalanan untuk trip kali nie tetap sama mcm yg dulu (Singapore Trip 2012)...nasib baik ada simpan lagi tentatif tuh..so tk payah nk pening-pening kepale nk wat tentatif lain kan..huhuhu...kali nie aku tk nak citer panjang lebar tentang trip nie sbb dlm entry sebelum nie pun aku dh citer lanjut perjalanan kat sana kan..kalau ko org nk tau lanjut perjalanan aku kat sana bace la entry tuh...cume kali nie aku nk kongsi gambar2 yang sempat kami rakamkan sepajang bercuti di sana..so layannn....
Arrival Hall, Changi Airpot
Kali nie kami naek AA jer..Alhamdullilah sampai Changi Airport 15 minit awal dari waktu yang dinyatakan dalam itinerary ..
Watak ape yer pakai baju jalur-jalur nie??
Best Boyfriend???baeklah... hahaha...
Dari Airport kami terus ke Universal Studio Singapore (USS) sbb nk main puas2...1st trip dulu tk sempat nk main puas2...tp apakan daya, salah satu attraction game iaitu Battlestar Galactica tutup...ermmm tk der rezeki uolsss...tp tk per dpt ride transformers 2x pun jd ler...huhuhuh...
Sempat lg tuh ambil oxygen...huhuh
Baju basah gare2 nk duk dpn sgt mase tgk show
..hampeh tul..tp mood nk bergambar tetap ado yer...
Waiting for firework show
Sahabat untuk selamanya...huhuh..:)
Hari ke-2 di sana kami sempat jalan2 termasuklah ke tempat wajib iaitu Merlion Park, Gylang,  Bugis Street, China Town n sempat borong coklat di Mustafa Centre.
Merlion Park vs Marina Sand Bay
@ Merlion Park
Parliament House
Sempat lg yer kami shopping kat Mustafa Centre

Jam 4.35 ptg kami pun berlepas pulang semula ke KL...Alhamdullilah perjalanan percutian tersebut berjalan lancar..Amin...

Sekian sahaja entry pasal percutian kali ke-2 ku ke Singapore...tq pada yang sempat singgah ke blog sy ni...semoga pengalaman saya ini dapat memberi anda sedikit info sebelum anda bercuti di sana...hehehe...sampai ketemu lagi dalam entry akan datang....Insyaallah...:)

Wasalam..

Nota kaki:
Kadar Tukaran Singapore Dollar pada Sept 2013 : 1 SGD = RM 2.60

Pautan Pantas:

No comments:

Post a Comment