Nuffnang Code

Monday, September 26, 2011

LONDON - Part III

Hari ke-3~Hari tu aku akan melawat ke beberapa tempat lagi sekitar Kota London. Antaranya Madame Tussaud dimana terdapatnya patung-patung lilin artis dan bintang terkenal dan ternama di seluruh dunia antaranya seperti David Beckham, Princess Diana, dan ramai lagi..nak tau kene la dtg..hehehe..

Madame Tussaud, London
Peace..:)
view form outside Madame Tussaud
Seawal jam  6.30 am aku bangun dan bersiap tuk bergerak ke sana. Setibanya di perkarangan Madame Tussaud aku tgk perhhh ramai gile kut org beratur tuk beli tiket...rugi pulak aku tk beli online siap2..tk perlu beratur panjang...tp tk per..cuace kat sana tk panas..kira ok la..sejam beratur pun ok...Tiket agak mahal dalam 28.80 GBP so kalau convert dlm RM 143.50 time tu..tp bagi aku bukan selalu gi sane kan..bayar je la..nk tgk ape yg ade kat dalam tuh...hehehe...FYI kat dalam ni bukan setakat lihat patung lilin je semata-mata, malah kite juga dpt tgk banyak bende best kat dalam tuh ..antaranye kite dpt experience hunted house, tgk 4D movie adventure dan experience how England look like before dgn naek mini teksi beb..heheh... so kat bawah ni ko org blh la tgk gambar2 yang aku sempat snap semasa berada di Madame Tsussud, London.

Q for ticket
Kaunter tic
View inside of  Madame Tussaud
full house
:P
Mcm real kan..??












Selepas almost 3hrs explore kat dalam tuh aku pun kuar la tuk ke destinasi seterusnya yang menjadi tumpuan ramai iaitu Oxford Street untuk shopping...yuhuuu....cuaca cerah, udara nyaman memang waktu terbaek la tuk bershopping time tuh...antara jadi tarikan di sana adalah gedung membeli-belah yang menjual harga barangan berpatutan seperti Primark dan shop lot yaang berada di sepanjang jalan Oxford..bak kate org kaki letih pun tk per asalkan dapat beli barang yang kite nak..hehehe....

Oxford Street, London



Selepas lebih 3 jam membeli belah sakan aku pun berangkat la pulang ke hotel penginapan..penuh tangan kiri dan kanan ngan barang2 yang dibeli..blh tahan gak beratnye..nk tk nak kene la usung naik underground balik ke hotel..kalau nk ikutkan mau aja ku sambung shopping..apa kan daya tangan dh penuh..lg pun kaki dh tk terdaya nk jalan-jalan dh...

Primark, London
Top Man, London
cotton bag only 1.5 GBP
Sebelum melangkah masuk ke Hotel, aku terlebih dahulu membeli makanan tuk dinner. lame dh tk makan nasi. teringin sangat nk makan.. tgh jalan2 mencari makanan tuk di tapau aku ternampak restoran cina rasenye..die org menyediakan masakan dari Malaysia, Singapore n Indonesia..alhamdullilah....dapat gak merasa nk makan nasi.. harga tk payah ckp la..blh tahan mahalnye 4x ganda harga kat malaysia..padahal rase tk best mane pun...nk tk nak kene la beli..dh teringin sgt kan..heheh...

Nasi Goreng Malaysian Style  @ RM 23.50
Malam tu aku kene packing barang2 sebab esok awal2 pagi aku kene ke Paris semula sebelum meneruskan perjalan balik ke Kuala Lumpur.alhamdullilah semua perjalanan berjalan lancar..ade rezeki n umor panjang aku akan pastikan kaki aku akan jejak ke sini semula...insyaallah..:)

Sekian tuk entry aku kali ni..nantikan part terakhir perjalanan ku di Europe. Thank pada yang sempat singgah..salam..adioss..:)

Pautan Pantas:-
LONDON - Part I
LONDON - Part II
LONDON - Last Day

No comments:

Post a Comment